Kussen

Kussengevecht

Ik ben een slaapkop. Althans, ik heb mijn slaap nodig. De ochtenden zijn niet aan mij besteed. Elke dag beloof ik mezelf die avond écht vroeg(er) naar bed te gaan, maar dat mislukt bijna altijd. Vroeg(er) naar bed is trouwens ook geen garantie dat het dan wel soepel gaat in de ochtend, maar ok.

De laatste tijd slaap ik slecht. En heb ik nek- en rugpijn. Nu kan ik daar ongeveer duizend redenen voor bedenken. Hele logische ook. Maar toen ik op zoek was naar nieuw beddengoed, zag ik ook kussens voorbij komen. Ik heb al jaren een heel plat exemplaar, tot ik zag dat er nogal keuze was. Mijn oog viel op deze. Voorkomt nek- en hoofdpijnklachten. Nou, proberen waard leek me.

kussen

Eenmaal in huis zag ik dat er een rits in zit zodat je zelf de vulling kunt aanpassen voor de gewenste lighoogte. Handig. Maar niet voor mij, merkte ik. Ik vond hem alsnog dik. Dat is ook wel het lot van een buikslaper zoals ik. Een beetje kussen legt je dan in zo’n onnatuurlijke houding dat je er de hele dag feest van hebt (tips, anyone?). Ik blijf dus in kussengevecht. Omdat ik het zonde vind om er (nog) meer vulling uit te halen, is hij nu wel mijn steun en toeverlaat voor lezen en tv kijken in bed. Daarvoor is dit echt een ideaal, stevig kussen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge