December

December

December. De eerste dag van de laatste maand van het jaar alweer. Zo ineens, voor mijn gevoel. Die nazomer werkte toch nog wel wat na. Maar deze week was er een heuse flitswinter, die ons toch even met de neus op de kalender drukte. Ik vond het niet eens erg, doe mij maar fris in plaats van donkere dagen (voor Kerst).

Vooruitblik

December is vaak een maand van terugblikken. Maar dat ga ik nog niet doen. Want de maand is net een paar uur oud. Komt nog wel. First things first: vooruitblikken op deze maand.

Ik kan niet ontkennen dat ik tegen deze maand op zie. Een beetje. Het is niet dat ik niet van lichtjes, gezelligheid en veel eten hou. Ook niet omdat ik een saai, pessimistisch mens ben (hoop ik). Maar gewoon, omdat december toch wel beladen is. Sinds drie jaren.

december

Bron December never felt so wrong, cause you’re not where you belong

Leuke dingen

Het is dubbel. Aan de ene kant hoop ik op een flitsmaand. Dat ie, net als alle andere dagen, weken, maanden van dit jaar, zo – floep – voorbij is. Want hij staat gelijk aan herinneringen en gemis.
Maar wat ik ook geleerd heb: je leeft nu. Dan kun je er maar beter iets van maken. Ook in december. En dus ga ik niet deprimerend vooruitblikken, maar met de focus op wat er wel is. En dat zijn best leuke dingen:

2 december: eindelijk eten, wijn drinken en bijkletsen met een vriendin die ik al veel te lang niet heb gezien.
3 en 4 december: pakjesweekend to the max.
8 december: met leuke mensen naar Douwe Bob.
10 december: een verwenochtend bij de dames van Salon Rustique.
12-18 december: ik roep al het hele jaar dat ik nog een dag of paar dagen weg wil. Alleen, misschien wel. Dat moet deze week gebeuren, vertelt mijn agenda. Iets met op de valreep :D.
19-23 december: een week met kerstborrels, kerstdiners, en zulks. Wijn en eten. Mij hoor je niet klagen.
Kerst: nog meer wijn en eten, gok ik.
27 december: de meest beladen dag. Dus nog lekker vrij genomen. En doen waar ik zin in heb.

Inmiddels is de Top 2000 dan ook al begonnen en zing ik het jaar wel uit 😉

Heb jij al plannen voor deze laatste maand van het jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge