Kunnen

5x ik wil graag goed kunnen…

Ik heb een kleinewensenlijst. Daar staan dingen op die ik niet (goed) kan, maar wel graag goed wil kunnen of beter in wil zijn. Omdat het praktisch of tof is. Zoals deze vijf dingen. In willekeurige volgorde.

Fotograferen

Ik maak foto’s met mijn iPhone. Soms pakt dat goed uit, vaak lukt het voor geen meter. Foto’s (of ik) zijn altijd scheef, ik snap niks van belichting en heb al helemaal geen kijk op compositie. Nu ik veel dingen online doe, stoort me dat steeds meer. Beeld is (vind ik) heel belangrijk. Een goede camera en een cursus staan dus nog wel op mijn kleinewensenlijstje.

Zingen

Wees gerust. Ik begin er niet aan. Althans, niet in openbare gelegenheden. In de auto kan ik me nog wel eens laten gaan, maar besef dan ook altijd direct dat het maar goed is dat verder niemand daar getuige of toehoorder van is. Maar het lijkt me zó gaaf. Iets op papier zetten, er muziek bij bedenken en je op die manier kunnen uiten. Andere mensen ontroeren of blij maken met muziek.

Dit is wel zo eentje waarvan ik zeker weet dat het niet gaat gebeuren. Al gooi ik er een miljoen zanglessen tegenaan. Ik blijf dus mooi en veelvuldig aan de andere kant van dat podium staan.

Opmaken

Kan. Ik. Niet. Beetje mascara, oogschaduw en lipgloss. Dan houdt het op. Ik volg een paar beautybloggers en dan ziet het er allemaal niet heel moeilijk uit. Maar als ik het doe, verander ik uiteindelijk altijd in Bert of Ernie. En dan wil ik niet eens zwaar opgedoft, maar gewoon mooi naturel. Ik heb die gave dus gewoon niet, om dat te kunnen. Misschien ook maar eens een workshopje aan wagen.

Koken

Tja en dan koken. Ik ben geen keukenprinses. Standaard maaltijden lukt me wel. Daar kan ik al best trots op zijn ook. Maar zodra er uitgebreide maaltijden of meer gangen op het menu staan, loopt alles in de soep (HA!). Ik schiet in de stress en heb er geen geduld voor. Uren koken en het is zo weer op. Niks voor mij. Laat mij maar eten. Neemt niet weg dat ik het wel jammer vind.

Sporten

Ja daar is ie weer. Ik sport nu braaf iedere week en ik vind het nog superleuk ook. Soepel en vanzelf gaat het nog niet, ik blijf nu eenmaal een beetje lomp. Goed voelt het dan weer wel, om regelmatig iets te doen.

Stiekem zou ik graag ergens heel goed in willen zijn. Een teamsport doen. Of een competitiesport. Volleybal, tennis. Zoiets. Ik noem mezelf altijd passief sportief, omdat ik héél veel sporten héél actief volg. De focus en toewijding bij sporters voor een bepaald doel of resultaat vind ik zo mooi om te zien. Wie weet, ben ik een laatbloeier 😉

Heb jij dingen die je nu niet zo goed kan, maar wel graag wil kunnen? Of waar je beter in wil zijn?

This Post Has One Comment

  1. Herkenbaar de meeste !
    En Die workshop make-uppen wil ik ook al een tijd ! Misschien samen ?? Of een groepje samenstellen??
    leuk leuk leuk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge