Balans Sporten

Balans

Zo, daar ben ik weer. Iets met druk, herfstvakantie, ziek en had ik al druk gezegd? Want ik heb standaard te weinig uren in een dag. Ik doe dus iets fout de laatste tijd.

Dat vind ik echt. En daar word ik dan weer gefrustreerd van. Hallo vicieuze cirkel! Of najaarsblues, mag ook.
In ieder geval tijd om er iets aan te doen. Voor mij betekent dat: hoofd leeg maken. Of in ieder geval ordenen (daar issie weer). Maar hoe?

Andere dingen en dingen anders

De komende tijd ga ik in ieder geval proberen om meer balans te vinden. Want dat is er nu niet voor mijn gevoel. Natuurlijk heb ik het, net als iedere ander, wel eens druk. Maar meestal heb ik alles onder controle. Dat ik-loop-continu-achter-de-feiten-aan-gevoel overkomt me niet heel vaak, dus ermee dealen is best een dingetje. Al weet ik wat er moet gebeuren: grenzen bewaken en tijd goed verdelen. Ik wil andere dingen en dingen anders doen. Kan denk ik ook, maar is een kwestie van opnieuw prioriteren en organiseren.

Vaak moet ik dan alleen zijn. Dan valt alles wel weer op zijn plek. Maar dat is voor nu niet voldoende weet ik. Want dat staat ook gelijk aan nadenken. En ik moet óók iets doen waarbij ik juist even géén tijd heb om na te denken.

Over de drempel

Dus heb ik iets bedacht. Of nou ja, iemand gaf me laatst het benodigde zetje over een drempel door me mee te vragen. Voor de mensen die me iets beter kennen: hou je vast. Of ga even zitten. Want komt ie:

Ik ga sporten.

Het staat er echt. Een mooie stok achter de deur, want zo verplicht ik mezelf ook om er nu eens een keer echt voor te gaan. En ik beken: ik heb er nog zin in ook.

Het is minimaal vijf jaar geleden dat ik iets heb gedaan. Ik reken die ene (letterlijke) blauwe maandag in oktober 2012 dan niet mee. Toen, na mijn zwangerschapsverlof, stapte ik namelijk heel enthousiast zo’n fitnesshok binnen voor een proefles. Vastberaden de overgebleven kilo’s er af te trainen. Diezelfde avond verbond ik me aan een jaarabonnement. Om vervolgens nooit meer te gaan. Werkelijk, ik ben daarna nooit meer geweest. Heb ze een jaar lang gesponsord. Waargebeurd gênant.

GO!

Dus nu ga ik het anders doen. Iets doen wat me oprecht leuk lijkt en waar ik volgens mij wel blij van word. Ik hoor namelijk altijd veel vrolijkheid uit de sportzaal komen als ik er tijdens mijn wandelrondje langs loop (dat doe ik dan wel weer regelmatig). Fijn ook dat mensen me op sleeptouw nemen en ik er veel enthousiaste verhalen over hoor. Maakt het net iets makkelijker.

Dus, aanstaande maandag, mensen. Voor een betere conditie. Geen strijd, maar met plezier. En voor dat opgeruimd(er) hoofd.

This Post Has 6 Comments

  1. Super van je Claudiagezellig! Ik sta iets voor zevenen voor je deur, kan je er helemaal niet meer onderuit

  2. Hilarisch weer! Fitnesshok (inclusief stinkende kleedkamer) en het jaarabonnement, er gaat me een lichtje branden… Volgens mij was ik erbij, of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge