Social Media

Social media en ik

Mijn social media leven begon met Hyves, denk ik. Wat een hype was dat. Elkaar een krabbel sturen, de gekste smileys en een heel eigen taal met afkortingen. Blij zijn als die ene jongen op jouw pagina had gekeken (want dat kon je gewoon zien). En hoe gek: inmiddels al lange tijd nostalgie.

Want daarna heeft social media natuurlijk een enorme vlucht genomen. Ik volg alles met brede interesse. Vind het fascinerend hoe platformen zich ontwikkelen, het bijna alles in de wereld dichtbij je brengt en dat het zo’n business is geworden.

Ik kan er aardig mee overweg natuurlijk door en voor mijn werk, maar hang aan de lippen van deskundigen die er écht heul veul verstand van hebben. Puur omdat social media nog altijd veel geheimen en onbekende mogelijkheden heeft voor mij.

Ik besteed ook best veel tijd aan social media. Soms teveel, als ik ’s avonds nog even een rondje doe en daardoor twee uur te laat ga slapen.

Stof tot nadenken

Naast fascinerend, vind ik social media ook vaak stof tot nadenken. Men deelt tegenwoordig zóveel op álle platformen, dat ik niet kan ontkennen dat ik er ook wel eens dagenlang zat van ben.
Mijn Instagram en Facebook check ik altijd wel, maar ik merk dat ik Snapchat en Instagram stories de laatste tijd weer links laat liggen. Terwijl dat juist hot is. Dat is echt puur omdat het teveel tijd kost om dagelijks bij te houden.

Twitter staat nog wel regelmatig open, voor snel nieuws. Op LinkedIn bivakkeer ik regelmatig voor de zakelijke contacten. Op Pinterest vertoef ik heel graag voor inspiratie. Samen met Instagram toch wel mijn favoriet: ik ben nu eenmaal van de plaatjes en lekker loeren 🙂

Balans

Waar ik ook vaak mee worstel, is de balans tussen wat ik deel en privé hou. Ik hou het graag en voornamelijk bij mezelf. Ik ben niet van de selfies, maar meer van de sfeerbeelden.

Ik deel soms foto’s met familie of vrienden, als ik zeker weet dat ze het geen probleem vinden. Mijn dochter komt af en toe ook langs, puur omdat ik natuurlijk trots op haar ben. Toch doseer ik dat wel, aangezien zij er nu nog niet echt iets van kan vinden. Daarnaast ben ik me altijd bewust van de openbaarheid van online platformen: eens geplaatst, voor altijd geplaatst.

En tot slot: ik deel niet alleen de perfecte, meest gelukkige en succesvolle momenten. Ook online doe ik gewoon normaal (want dat vind ik al gek genoeg).

Hoe social ben jij? Wat zijn jouw favo’s? En wat deel je wel en niet?

Dit ook opdracht 22 is van de 30 Day Blog Challenge die Maris van HareMaristeit.nl.

This Post Has One Comment

  1. Het blijft een interessant fenomeen die social media. Ben op dit moment helemaal in to instagram. Pinterest is geweldig voor inspriatie, veel te veel leuke dingen 😉 En met facebook ben ik wel een beetje klaar op dit moment.
    Nicole onlangs geplaatst…30 Day Blog Challenge #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge