Meisjeskamer

Inspiratie: meisjeskamer

Binnenkort krijgt onze dochter een nieuwe kamer. Of nou ja. Ze moet eigenlijk alleen een nieuw bed. Maar ik kan het natuurlijk niet laten om dan gelijk weer even los te gaan met restylen.

Ik ging dus op zoek naar inspiratie voor haar nieuwe (grote) meisjeskamer.

Bed

Ze heeft nu een peuterbed. En hoewel ze niet vreselijk groot is voor haar leeftijd, heeft onze kleuter nogal de ruimte nodig ’s nachts. Er moet dus een echt éénpersoons bed komen. Die ook nog eens voldoet aan de eisen van De Diva ;-).

Meisjeskamer Nina

Zo ziet het er nu nog uit!

Om nog een béétje te kunnen sturen, doe ik alvast het voorwerk. Hoef ik straks geen jaren tegen een roze Elsa-bed aan te kijken.
Ze wil graag een (half)hoogslaper, maar wij denken zelf dat haar kamer daar te klein voor is. Veel mogelijkheden heeft het niet. Er zit ook nog eens een radiator op een erg onlogische plek. Die moet sowieso verwijderd of verplaatst worden.

Deze sfeertjes vind ik zelf erg leuk:

meisjeskamer     meisjeskamer

meisjeskamer            Saartje Prum

De bovenste twee zijn van Bopita, linksonder van Zomerzoen en rechtsonder Saartje Prum.

Hoewel de stijlen best verschillend zijn, vind ik ze allemaal wel erg mooi. Romantisch, Scandinavisch/industrieel en robuust. Ik ben benieuwd waar ze voor kiest!

Speelhoekje

Ze ging voor de zomervakantie nog maar net een paar weken naar de basisschool, maar ik merkte gelijk al dat ze thuis anders wilde spelen. In onze woonkamer aan een eigen tafeltje, maar ook meer op haar eigen kamer. Daar wil ik dan eigenlijk ook gelijk (meer) ruimte voor maken.

Deze speelhoekjes kwam ik tegen op Furnlovers.nl en vind ik zelf heel gaaf. Of er ruimte voor is, is een tweede…

speelhoek     speelhoek

Kidsdepot heeft hele leuke kindermeubeltjes. Dit industrieel stijltje heb ik een zwak voor.

speelhoekje     Stoel Juniorplanet

Kleuren

De kleuren die ze nu op haar kamer heeft komen ook weer terug bij de inspiratie. Lekker rustig en die combinatie vind ik nog steeds mooi. Zij zelf gelukkig ook. Daar gaan we dus niet veel aan doen.

Natuurlijk zien en lezen jullie het als de (mini?) metamorfose af is!

Meer inspiratie? Check ook mijn Pinterest pagina. Daar heb ik een apart bord voor meisjeskamers.
Hoe ziet de kamer van jouw dochter (of zoon!) eruit? Heb je nog tips en ideeën voor me?

Volg je me op Bloglovin’?
Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge