Lifegoals

Lifegoals #1

Lifegoals. Ik heb er nogal wat. Want ik vind veel dingen leuk. En wil nog veel meer dingen doen. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben geen held in sprongen wagen. Ik vind al snel iets te spannend of denk bij voorbaat dat ik het niet kan. En dan is er ook nog Factor Tijd. In combinatie met gezin. Ik heb standaard te weinig uren in een dag. Veel ideeën, maar uitvoeren: ho maar.

Welke crisis is dit?!

Sinds ik (een poosje geleden alweer…) de dertig gepasseerd ben, heb ik ineens het gevoel dat ik haast moet maken. Met alles wat ik leuk vind of graag wil doen. Zowel privé als zakelijk. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Als het goed is (en laten we het gek hard hopen), ben ik nog niet eens op de helft van mijn bestaan. Alle tijd dus nog.

Toch voelt het niet zo. Hoe hard en vaak ik het ook tegen mezelf zeg. Midlifecrisis? Besluiteloosheid? Ongeduldig? Ik zie veel mensen om me heen die het ook hebben. Is het een generatiedingetje? Of zijn we nooit tevreden? Ik weet het echt niet.

(On)rust

Sommige mensen weten vanaf de basisschool wat ze willen worden. Vol overtuiging kiezen en bewandelen ze het uitgestippelde pad. Wat een rust lijkt me dat. Ik zie alle zijwegen, zet tig keer op een dag in mijn iPhone wat ik allemaal (ook) nog wil doen. Een lijst die overigens alleen maar langer wordt, nooit korter.

Belangrijke winst van het afgelopen jaar is wel dat ik een knop heb omgezet. Niet alleen maar zeuren over wat ik niet leuk vind of nog steeds niet doe, maar er iets aan doen. Of meer: gewoon doen. Daar was wel hulp en een gigantische schop onder m’n kont van anderen voor nodig, maar toch. En het is niet per se rustiger, maar wel met nieuwe energie.

Een goed begin…

Een eigen bureau en C-Stijl.nl waren wel wensen die al langer in mijn hoofd zaten. Het geeft een goed gevoel dat dit nu projecten in uitvoering zijn. Ik ben dus lekker bezig: zijn toch al twee lifegoals die ik af kan vinken. Maar er staat nog héél veel op mijn lijstje. En zal keuzes moeten maken.
Ik denk maar zo: een goed begin is het halve werk. En natuurlijk deel ik mijn overwegingen, twijfels, keuzes en vorderingen met jullie!

En jij? Herken je dit en spartel je ook? Of ben je lekker in balans? Heb je tips?
Laat vooral een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge