App Food

Handige app: Food

Die vakantie van laatst was net iets teveel van het goede. Ik ben niet (te) dik, maar kan niet alles eten zonder aan te komen. En in bikini sta ik helemaal gelijk weer met beide benen op de grond. Hoewel ik niet zwaar (haha) til aan een kilootje teveel, weet ik wel wat mijn probleemzones zijn en is het hier en daar slappe hap. Leuker kan ik het niet maken, sorry :D.

Actie

Dus, tijd voor actie besloot ik op zonnig Mallorca. Bij thuiskomst een kilo of vijf eraf en (meer) bewegen. Eerlijk: ik ben er niet voor gemaakt. Voor beide niet. Slecht, i know. Maar zo lang ik me kan herinneren, vind ik het lastig om iets te moeten. Met iets moeten stoppen of juist moeten doen. Ik word daar opstandig van. En moet dan altijd een paar fases door voor ik klaar ben om ervoor te gaan. Dat is nu. Vier weken na thuiskomst. Best knap nog!
Hoe ik dat van plan was, wist ik alleen nog niet. Tot vorige week. In de tuin bij mijn schoonouders. Onder het genot van een blokje kaas in de tuin vertelden ze dat ze een handige app hadden gevonden. Ze wilden voor de vakantie (zij wel, waarom bedenk ik dat altijd erna?!) een paar kilo kwijt, maar wél dat wijntje ’s avonds nog kunnen drinken. Of een taartje op een verjaardag. Dus ik ging even rechtop zitten en was één en al oor.

app food

Handig

De app is vast niet heel vernieuwend, maar zeker wel handig. Eerst voer je jouw persoonlijke gegevens in zoals geslacht, lengte, start gewicht, werkinspanning en dagelijkse activiteit. Vervolgens geef je aan hoeveel je wil afvallen en over welke periode. Hierbij geeft de app zelf al aan wat duurzaam en aanbevolen is. Op basis van deze combinatie berekent de app jouw persoonlijk plan: hoeveel calorieën je mag per dag en hoe de ideale samenstelling van koolhydraten, eiwitten en vetten is.

Ik moet hier natuurlijk wel weer iets voor doen. Ik moet een Voedingsdagboek bijhouden. De hele dag. Van alles. Ben ik óók al niet zo voor gemaakt. Dag 1 vond ik het daarom gedoe.
Niet omdat de app niet makkelijk is, want dat is hij wel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in de Voedingslijst, en als je het niet kunt vinden scan je een product: kan ook. Daarnaast geeft hij verschillende mogelijkheden als portie: bijvoorbeeld een eetlepel óf een halve beker kwark. En rekent dan zelf de calorieën uit.

app food 3

 

Bewustwording

Maar hé, ik wil het wel graag. En dus, na die eerste zure appel, werd het de derde dag al bijna gewoonte. Mijn vriend doet mee, dat scheelt wel in de motivatie. En moet ik oppassen dat ik niet doorsla naar een verslaving. Want oeh, het zet je wel even aan het denken. Hoeveel er ongemerkt naar binnen gaat, terwijl ik in mijn leven vóór deze app dacht al best goed bezig te zijn. En zonder een ontzettende healthy foodie te zijn of willen worden, is bewustwording daarvan soms wel even goed. Niet om veel dingen te laten. Maar wel om in ieder geval na te denken over alternatieven. Of keuzes te maken. Dat scheelt soms enorm, waardoor ik toch gewoon mijn heilige pure chocola ’s avonds mag. JIHA!

Bewegen

Deze eerste week ben ik elke dag nog keurig binnen Mijn Plan gebleven. En is de eerste van de vijf kilo eraf. JIHA nummer twee! Ook dat kun je makkelijk zien bij Prestatie en Voortgang.
Maar dat betekent natuurlijk niet dat deel 2 dan niet hoeft. Want ja, ik moet echt meer bewegen. Ik zit dagelijks uren achter mijn bureau, ga met de auto als ik buiten de deur werk en doe niet aan sport. Ik loop nu wel ongeveer drie keer per week een half uur tot drie kwartier na het avondeten, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk en tel ik daarom nu nog niet mee. Bewegen is dus nog wel een dingetje en na de zomervakantie wil ik beginnen met iets. Nu nog bedenken wat.

Ik heb de gratis versie van de app trouwens, er is ook nog een betaalde pro versie.

Ik hou jullie op de hoogte!
Let jij op wat je eet? Hoe? Vind je het leuk om ook een keer een eetdagboek te lezen?

This Post Has 2 Comments

  1. Wat een onwijs goede tip! Ook ik ben niet te dik, maar na de vakantie merk ik wel dat door al die lekkere Italiaanse pasta en wijntjes m’n broeken een stuk strakker zitten…. In het verleden heb ik wel eens Weight Watchers gedaan om een paar kg kwijt te raken, maar als ik jouw artikel lees, lijkt dit er best wel op. Aan Weight watchers zit je meteen weer voor een paar maanden vast (en daar betaal je dan ook best wel wat voor), dus ik ga deze app direct op m’n telefoon zetten! Dank voor deze tip!!

  2. Ja klopt, het lijkt er wel op! Ik had ook niet zoveel zin om gelijk ergens aan vast te zitten. En het is ook bewustzijn (voor mij dan 😉 ). Bevalt mij heel goed! Graag gedaan en succes!
    Claudia onlangs geplaatst…Mijn top 5… blogsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge