Lunchen

De top 5 van… Nicole

In De top 5 van… laat ik (of een gastblogger) persoonlijke favorieten aan jou zien.

Gastblogger Nicole trapt af en laat zien waar zij graag gaat lunchen in Stad Groningen.

Beeld: Slowfoody

Koken is niet echt mijn ding. Daarbij rijkt ook mijn creativiteit voor de lunch niet veel verder dan een bolletje met ham en kaas. Ik doe daarom graag inspiratie op bij leuke lunchtentjes in Stad. Een top 5 van mijn favoriete lunchplekken in Groningen:

1 – Croissanterie Pigalle

Uitgeshopt in de Zwanestraat? Ga dan gauw het hoekje om en stap binnen bij Croissanterie Pigalle. Van het interieur moeten ze ’t niet hebben, maar zodra het heerlijke broodje geitenkaas met honing en walnoot voor je neus staat, is alles weer goed. Een leuk Frans tentje: lekkere broodjes voor weinig geld. En héél véél keus. Een aanrader!

2 – Het Opstapje

Gezelligheid kent geen tijd. Zo ook bij Het Opstapje in de Boteringestraat, want ook hier heeft de tijd een beetje stil gestaan als je kijkt naar het interieur. Toch is het een klein, druk, maar gezellige lunchroom midden in de binnenstad. En er zijn lekkere broodjes, want daar gaat het uiteindelijk om.

3 – Pernikkel

Voor de nuchtere Groningers. Vriendelijk personeel, maar niet té. Geen ellenlange menukaart, dus de keus is vrij snel gemaakt. Iedere week wisselt het menu, en dat lokt wel om elke vrijdag je middagpauze bij Pernikkel te spenderen. En dat lukt zeker in een uurtje pauze, want zowel drinken als eten staat binnen no time op tafel.

4 – Brasserie Groen

Meedoen met de hedendaagse eco-cultuur? Dan is Brasserie Groen ook zeker wat voor jou. Ondanks dat ik me zelf niet héél erg druk maak over de opwarming van de aarde (blabla), voelt ecologisch verantwoord lunchen toch niet verkeerd. Het is nog lekker ook.

5 – De Drie Gezusters

Een gouwe ouwe. Deze hoort nou eenmaal in mijn top 5. En dat hebben de Gezusters te danken aan hun allerbeste tosti. Want ik durf bijna te zeggen dat dat de beste van het land is. Met een heerlijk sausje. En natuurlijk het gezelligste terras van Groningen.

Heb jij nog aanraders? Of een eigen top 5? Leuke plekjes, muziek, boeken: bijna alles mag ;-)).
Laat het me weten! Laat hieronder een reactie achter of neem contact met me op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge